Als communicatiespecialist heeft Danielle de afgelopen jaren op een hogeschool gewerkt waar ze onderzoekscommunicatie deed, van nieuwsbrieven en nieuwsberichten tot webredactie en podcasts begeleiden. Nu doet ze op freelance basis research voor artikelen en schrijft over uiteenlopende onderwerpen, onder meer voor De Andere Krant.

Via Rebelution4life kunnen kinderen en jongeren In een journalistiek project reporters zijn over een zelfgekozen onderwerp, waarbij ze wat tools en basiskennis krijgen voor een journalistieke aanpak. Welke bronnen zijn nuttig, hoe kun je naar een onderwerp kijken, welk verhaal wil je vertellen? Hoe komt mediaberichtgeving over? Daan heeft veel onderzoek gedaan naar wat er in de wereld speelt en vindt het leuk om mee te werken binnen het ontwikkelen van een onderzoekende houding van ons allen. 

Hieronder een greep uit artikelen die Danielle schreef. 

Amersfoort drukt parkeeragenda door

Een overtuigende 74 procent stemde 'nee' tegen betaald parkeren in heel Amersfoort. Toch besluit de gemeente de uitkomst van het raadgevend referendum van 22 november naast zich neer te leggen en de plannen alsnog door te zetten. Met een duidelijk "nee=nee" uitten ruim tweehonderd Amersfoorters op 26 januari met een demonstratie hun onvrede over de plannen van de gemeente. 

Lees meer »

Amersfoort zegt massaal nee tegen plannen betaald parkeren

Amersfoorters stemden op 22 november massaal tegen de plannen van de gemeenteraad om betaald parkeren in de hele stad in te voeren, tijdens een raadgevend referendum op initiatief van Amersfoort voor Vrijheid. “Het college en de coalitie mogen zich goed achter de oren gaan krabben. Het alsnog doorvoeren van dit plan zou ondemocratisch zijn”, aldus de partij.

Lees meer »

Kiezen we voor vrijheid of een marxistisch wereldregime?

Toen jurist en voormalig rechter Barend van Thiel in 2008 met pensioen ging, was hij ervan overtuigd dat zijn drie kinderen en zeven kleinkinderen in een vrije democratische rechtsstaat zouden leven. Nu dat beeld in rook is opgegaan, waarschuwt hij in zijn boek ‘De vierde tirannie’ voor een totalitair marxistisch wereldregime, opgetuigd door de “superrijken” op aarde en de marxisten. Mede mogelijk gemaakt door ‘de deugmens’ die de totalitaire richting zonder slag of stoot accepteert en doet alsof er niets aan de hand is.

Lees meer »

“Geboren om mezelf vrij te vechten”

Zwaargewicht Alistair Overeem, meervoudig voormalig wereldkampioen kickboksen en MMA - gemixte vechtkunsten - , vindt het na alle angstcampagnes van de overheid tijd voor een ander geluid. Hij wil de focus verleggen naar bewustzijn over gezondheid.

Lees meer »

“We moeten de staat minder gehoorzamen”

Politiek incorrect, tegendraads, taboedoorbrekend. Het zijn typische kwalificaties van de cartoons en podcast van de Zuid-Afrikaanse Jeremy Nell, beter bekend als ‘Jerm Warfare’. Van de ‘klimaatveranderingshoax’, de ‘covid-zwendel’, satanisme, orgaanhandel en oorlogspropaganda tot de zoektocht naar waarheid over de maanlanding en 9/11, bijna geen onderwerp blijft onbesproken in Nells podcasts. Het blinde vertrouwen in overheden leidt tot overregulatie waarbij de staat vooral haar eigen belangen vooropstelt, vindt hij.

Lees meer »

“Voorlichting over afbreken zwangerschap is eenzijdig en onvolledig”

Is bij vrouwen die voor de keuze van een abortus staan wel voldoende aandacht voor de vrouw en het kindje dat ze draagt?  Dit artikel gaat niet over voor of tegen abortus, maar over het informeren en begeleiden van vrouwen. Abortus kan een traumatische ervaring zijn met veel impact, zoals de vrouwen die het meemaakten in dit artikel ook beschrijven. Ze misten informatie over de emotionele gevolgen, de ontwikkeling van de baby en de mogelijke complicaties.

Lees meer »

Interview Tom van Lamoen, lijsttrekker van de Libertaire Partij (LP)

Met als motto ‘regeer je eigen leven’ streeft de Libertaire Partij naar een zo grootmogelijke individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid, die zich beperkt tot dekerntaken: het beschermen van onze grondrechten. Volgens de nieuwe lijsttrekker, Tomvan Lamoen, is de LP “de enige partij die echt de verantwoordelijkheid terug durft tegeven aan de mensen. Dat is ons plot, door op ons te stemmen laten we je daarna metrust. “

Lees meer »

Gemeente kan inwoners gaan dwingen aardgasvrij te wonen

Gemeenten mogen hun inwoners vanaf 2024 verplichten hun huizen van het gas af te sluiten, als het wetsvoorstel ‘Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie’ wordt aangenomen. De gemeente Apeldoorn heeft inwoners van De Maten al laten weten dat hun wijk volledig aardgasvrij moet worden. Volgens advocate Vera Platteeuw is het nog maar de vraag of de nieuwe wet uitvoerbaar is en hebben bewoners nog steeds mogelijkheden om in verzet te komen.

Lees meer »

Een robotoppas als nieuwe beste vriend?

Een robot als oppas en echte vriend van een kind. Ooit was het sciencefiction-scenario, door het groeiend aantal AI-androïdes gericht op kinderen, is het langzaamaan werkelijkheid aan het worden. De visies op deze ontwikkelinglopen uiteen. AI robots zouden een nieuwe generatie empathische volwassenen grootbrengen, is de belofte van sommige makers. Zijn robots een “toegewijde AI-helper die de lasten van ouders verlicht”, zoals de Wall Street Journal schrijft of een regelrechte bedreiging voor de cognitieveontwikkeling van onze kinderen?

Lees meer »

‘Spontane’ kijkersvragen aan Hugo de Jonge blijken voorgekookt

“Wob-stukken onthullen soms hilarische theaterstukjes van onze overheid en media”, tweette onderzoeker Cees van den Bos. Hij ontdekte dat kijkersvragen voor toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge tijdens de internetuitzending Het grootste coronaspreekuur van november 2020, gepresenteerd door Jeroen Pauw en Ajouad El-Miloudi, niet spontaan waren, maar voorgekookt door zijn ambtenaren.

Lees meer »