Samen voor Nederland: Nexit, armoedebestrijding en de bevolking weer op één

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 07:55

Michel Reijinga, die met zijn protestbeweging Nederland in Verzet coronademonstraties organiseerde, doet met zijn nieuwe politieke partij Samen voor Nederland mee met de Tweede Kamerverkiezingen. Zijn  missie is een Nexit, armoedebestrijding en een democratische overheid die de bevolking op één zet.

De Andere Krant stelde hem vijf vragen. 

Onbevreesd voor Haagse spelletjes

De kieslijst van Samen voor Nederland bestaat uit mensen uit ‘het coronaverzet’, veelal zonder politieke ervaring. Is dat wel een kansrijke formule om de politiek mee te willen bestormen? Bianca Wagt, oprichtster van Viruswaarheid Midden Nederland (nu Voor Waarheid) en nummer 16 op de kieslijst van Samen voor Nederland, denkt van wel. “Het zijn stuk voor stuk leuke mensen, die geleerd hebben zelf na te denken. 

Bovendien zijn we allemaal heel menselijk, in tegenstelling tot veel politici die nu in Den Haag rondlopen.” Spelletjes zullen er in de politiek altijd zijn, gelooft ze, “maar als je bij je verhaal blijft, alles goed beargumenteert en je niet van je stuk laat brengen, denk ik dat je een heel eind komt.” Ook kan de timing meewerken, vermoedt Wagt, die om zich heen ziet gebeuren dat steeds meer mensen spijt hebben van hun vaccinatie(s), of zelfs toegeven dat ‘de wappies’ gelijk hadden. “Uiteindelijk komt de waarheid altijd boven tafel, het is belangrijk wij tegengeluid laten horen te midden van alle misleiding.”

 Ook volgens Samira You-ala, nummer twee op de lijst, beginnen mensen steeds meer te doorzien dat er andere belangen spelen dan die van het Nederlandse volk. “Het is essentieel om het algemene belang boven partijpolitiek te stellen en het geluid van het volk écht te laten horen”, stelt ze tegenover De Andere Krant. You-ala is van plan dat te doen met “goed onderbouwde feiten én het ter verantwoording roepen van politici. Wij zijn in ieder geval niet van plan ons te laten intimideren door een klein percentage dat Nederland ten gronde wil richten.”

SVNL DAK 18 November 23
PDF – 1,5 MB 50 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.